Отпуската е време, когато искаме да разпуснем без да

...
   Отпуската е време, когато искаме да разпуснем без да
Коментари Харесай

Как цакат туристите в различните страни

 

 

Отпуската е време, когато желаеме да разпуснем без да се тормозим за нищо. И ставаме лесна плячка за мошеници, които дебнат с желанието да ни изпразнят джобовете. Пред вас са няколко известни трика, благодарение на които лишават от пари и ценностти туристите по света:

Колумбия

На колумбийските плажове работят редица дами, предлагащи безвъзмездни разтривки. Ако се съгласите да ви помасажират, след края на процедурата, дамата ще върви след вас и упорито ще упорства да ú пластите услугата. Няма да ви остави на мира, до момента в който не си платите. А качеството на масажа е надалеч от мечтаното.

По същия метод действат и продавачите на миди. Уж ти дават да опиташ една мида, а до момента в който се усетиш, към този момент им дължиш пари за 4-5 от вкусните мекотели. Пазете се и от хората, които вършат раста прически и от музикантите. Няма да минете без да се бръкнете.

Египет

В Египет на всяка крачка офертират туристите да се снимат с камила. Камилата безропотно ще коленичи, с цел да се качите а след това, с цел да слезнете, ще би трябвало да си платите – и нищо чудно да ви завлечен огромна сума кеш, тъй като височината от два метра и половина ще ви поуплаши. Препоръчително е да отидете при Сфинкса, където има камили за разходка. Спазарете се за точна цена и хем ще минете по-тънко, хем преживяването ще е надалеч по-запомнящо се от една фотография с камила. Внимавайте при пазарлъците, тъй като арабите постоянно се отмятат от сделката и желаят повече пари.

Италия

В Италия, а и в други европейски страни употребяват следния способ: жена държи кукла, загърната в детско одеялце, а по-късно ненадейно я изпуска или хвърля. Това ви отвлича вниманието, а през това време, някой (най-често дете) ви отмъква чантата.

Боливия

Боливия се отличава с компактно пешеходно придвижване, по тази причина там крадците работят по следния метод: няколко мощни мъже ви обкръжават в тълпата, не ви дават да мръднете и бързо ви „ почистват “ джобовете и чантите.

Лас Вегас

„ Откраднатият портфейл “ е елементарен способ, който работи в доста страни по света. Към вас се доближава човек и ви споделя, че сте откраднали портфейла му. Когато му покажете, че в джобовете ви няма нищо друго, с изключение на вашия личен портфейл той ви го сграбчва от ръката и споделя на зяпачите, събрали се в кръг, че това е тъкмо неговият портфейл. След което измамникът бързо се отдръпва от сцената.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР